Recept
Wokad biff med nudlar
20 minuter
4 portioner
250 gram biff (vi använde sjömansbiff)
1-2 msk mushroom soya
1 paket äggnudlar, 300 gram
sesamolja
1 burk wokgrönsaker
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
5-6 msk rapsolja
salt
peppar
2 msk wok sauce
Strimla biffen. Blanda biff och soya och låt den vila medan övriga ingredienser förbereds. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över så att dom inte ska klibba ihop. Skölj wokgrönsakerna i kallt vatten och låt dom rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöksklyftan.
Hetta upp en wok eller stekpanna, tillsätt olja och vitlök. Lägg i biffen och woka tills det är knappt färdigt, 1-2 minuter. Ta upp biffen. Hetta upp pannan igen och tillsätt ytterligare lite olja, fräs grönsakerna 2 minuter, salta och peppra lätt. Tillsätt biff och woksauce under omrörning. Tillsätt nudlarna och fräs dem lätt. Klart! Servera med sweet chili sauce.
20 minuter
4 portioner
250 gram biff (vi använde sjömansbiff)
1-2 msk mushroom soya
1 paket äggnudlar, 300 gram
sesamolja
1 burk wokgrönsaker
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
5-6 msk rapsolja
salt
peppar
2 msk wok sauce
Strimla biffen. Blanda biff och soya och låt den vila medan övriga ingredienser förbereds. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över så att dom inte ska klibba ihop. Skölj wokgrönsakerna i kallt vatten och låt dom rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöksklyftan.
Hetta upp en wok eller stekpanna, tillsätt olja och vitlök. Lägg i biffen och woka tills det är knappt färdigt, 1-2 minuter. Ta upp biffen. Hetta upp pannan igen och tillsätt ytterligare lite olja, fräs grönsakerna 2 minuter, salta och peppra lätt. Tillsätt biff och woksauce under omrörning. Tillsätt nudlarna och fräs dem lätt. Klart! Servera med sweet chili sauce.