Hundsmuggling

2009-02-11 @ 13:20:41 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Som de flesta vet så är det ju väldigt populärt med "miniatyrhundar" nuförtiden, som t ex. chihuahua eller pomeranian. (Det är ju dock bara en bråkdel av alla populära småhundar) Och därför har all hundsmuggling ökat väldigt mycket. De insmugglade hundarna har varken vaccinerats eller avmaskats så de kan smitta både andra djur och människor med dvärgbandmask, rabies och andra sjukdomar. När rabies har smittat djur & människor så är sjukdomen i princip alltid dödlig och dvärgbandmask smittar bara genom att man klappar en hund som bär på det. För att inte dö av det måste man nästan alltid genomgå en livslång behandling eller genomgå en levertransplantation.

De flesta hundarna kommer ifrån Polen och Tjeckien, och under långa båt eller bilresor så får hundarna ligga med ihoptejpade ben och utan mat och vatten. Hundarna stoppas även in i väskor och kläder för att lättare kunna smugglas in.

Jag är ofta inne på blocket och kollar på Pomeranians, jag har sett att det väldigt ofta är hundar utan stamtavla och dom liknar inte ens en Pom. Så står det nästan alltid "Hunden är 100% Pomeranian men har ingen stamtavla". Och om den nu är 100% renrasig, hur kommer det sig då att den inte har stamtavla? Har man en renrasig hund så är den ju alltid registrerad. Jag tycker det är väldigt konstigt det där...

Så, några tips till er då som kanske funderar på att skaffa hund:

- Hälsa på tiken och valpen hos uppfödaren.
- Kräv att få hälsointyg etc. för valpen.
- Ta reda på vart hunden kommer ifrån, nöj dig inte bara med ett mobilnummer till säljaren.
-  Och till sist, vill du vara säker på att köpa en renrasig hund. Köp då en med stamtavla!!


Bild lånad från Google.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback